in , ,

4 ting du skal overveje, før du køber en ny gril

Der er mange ting, du skal tage stilling til, når du køber en ny grill. For hvilken type gril skal det være? Gasgrill, kulgrill eller elgrill? Hvilken størrelse og hvilket materiale? Og hvad med udstyret? Det kan være en jungle at finde rundt i, men her får du 4 ting, du skal overveje, før du køber en ny gril.

1. Hvilken type grill skal det være?

Det første du skal tage stilling til, er hvilken type grill du vil have. Vil du have en gasgrill, en kulgrill eller en elgrill? En gasgrill er den nemmeste type grill at have, fordi du ikke skal tænke på at fylde kul på eller tænde ild. Du tænder blot for gasblusset, og så er grillet klar til brug. En gasgrill er også nemmere at rengøre end en kulgrill. En kulgrill er mere traditionel, og her skal du selv tænde ild og fylde kul på. Men med en kulgrill får du den klassiske grillsmag, og så er det også hyggeligt at tænde ild og fylde kul på. En elgrill er en mellemting mellem en gasgrill og en kulgrill. Du skal ikke tænde ild, men du skal fylde kul på. En elgrill er også nemmere at rengøre end en kulgrill, fordi der ikke er noget aske.

2. Hvilken størrelse skal grillen have?

Det andet du skal tage stilling til, er størrelsen på grillen. Hvor mange skal grille, og hvor meget plads har du til grillen? En lille grill er god til ca. 4-6 personer. En mellemstor grill er god til ca. 6-8 personer. En stor grill er god til ca. 8-10 personer.

3. Hvilket materiale skal grillen have?

Det tredje du skal tage stilling til, er materialet på grillen. De fleste grill er lavet af stål, men der findes også grill i aluminium eller jern. Stål er det mest almindelige materiale, og stål er også det materiale, der holder bedst. Aluminium er et let og holdbart materiale, og det er også det billigste materiale. Jern er et meget holdbart materiale, men det er også det dyreste materiale.

4. Hvor meget udstyr skal grillen have?

Det fjerde som du skal tage stilling til, er udstyret til grillen. De fleste grill har et termometer, et brænderdæksel og et kompas, men der findes også grill med ekstra udstyr som f.eks. en sidebrænder, et rotisseri eller en varmluftovn.

3 ting, der kan gøre søndagen lidt bedre

En omfattende guide inden du renoverer hus